top of page
  • Writer's pictureAndro Kullerkupp

Esoteerika on rikaste lõbu.


Viimasel ajal olen kokku puutunud inimestega, kes on huvitatud esoteerikast. Mõned neist lihtsalt huvituvad müstikast ja seletamatutest jõududest, kuid leidub ka neid kes oma elu selle järgi seavad. Mulle tundub, et esoteerika võiks olla rikaste lõbu, sest sellesse teemasse sügavuti minnes tekib väärkujutelm, et asjad hakkavad iseenesest hästi minema. See omakorda tekitab nö “küll läheb” ellusuhtumise ja pragmaatilisus ning reaalsustaju kaob tahaplaanile.

Miks on nii, et üliesoteerilised inimesed on suurtes võlgades, töötud ja neil puudub selge siht? Nad teevad küll õnnist nägu ja räägivad kui õnnelikud nad on, aga tegelikult tean isegi selliseid kes lahkuvad võlgade pärast Eestist - lähevad Aasiasse mediteerima. Eestis hakkab esoteerika võtma juba religiooni mõõtmeid. Religioon loob vähemalt mingid reeglid ja sihipära, kuna religioon on masside juhtimise vahend, mis loodud nutikate filossoofide poolt. Esoteerika on aga enamasti igaühe individuaalne elustiil.

Psühholoogide väitel on lootus kõige tugevam inimese tundmus. Oleme kõik kuulnud ütlust “lootus sureb viimasena” - eks see nii ongi. Lootus on isegi tugevam tundmus kui hirm. See võib olla seletabki põhjuse miks esoteerikale kalduvad just eluraskustes inimesed. Olen isiklikult kogenud seda kui on mingi keerulisem periood elus ja pingutad iga hinna eest olukorrale lahenduse leidmiseks, siis muutud meeleheitlikuks ja see ei tekita kelleski soovi sinuga koostööd teha. Lõpuks võtad vabalt ja lased asjal ise kujuneda ning hakkabki laabuma.

Arvan, et see tuleb sellest, et meeleheite seisundis keskendume probleemile mitte võimalustele. Lõpetades jõuga probleemi lahendamise, hakkavad võimalused justkui taevast alla sadama. Tegelikult olid need alati olemas, kuid me ei märganud neid. Kui aga jäädagi isevoolu meetodile lootma siis on järgmine meeleheide peagi uksele koputamas, sest sa ei haaranud võimalustest kinni.

Kirjutasin selle loo vaid seetõttu, et mul on kurb vaadata kuidas inimesed oma eluga ummikusse jooksevad. Nad lihtsalt kulgevad ja loodavad, et miski lahendab nende probleemid ja keegi teeb nad õnnelikuks. Võtke end kokku, tehke endale selgeks mis teid tegelikult õnnelikuks teeb ja tehke iga päev midagi selle saavutamiseks. Õnn peab nägema sind töötamas.

80 views
bottom of page