top of page
  • Writer's pictureAndro Kullerkupp

Kuidas alustada puhtalt lehelt?


Estonian Air’i näide ajendas mind kirjutama sellise lühikese juhendi, kuidas kõik ettevõtjad saaksid nüüd sellele pretsedendile viidates ka oma firmades teha.

  1. Ära karda võtta riske mis on väga suure mõju ja tõenäosusega. Selleks on plaan B

  2. Ennäe, risk rakenduski. Nüüd on vaja kiiremas korras vabaneda valest otsusest tingitud kohustustest. Käivita plaan B kus on selgelt määratud kes jääb kindlasti oma rahast ilma ja kellega pead ka tulevikus koostööd tegema.

  3. Vallanda juhatus ja määra likvideerija. Nüüd on parasjagu aega kuni keegi pankrotiavaldusega lagedale tuleb.

  4. Otsi uued partnerid nende asemele kellele on sinu eelmine firma kõvasti võlgu. Las need võla usaldajad ohivad, sul pole neid enam vaja.

  5. Uus ettevõte sõlmib kõik kasulikud lepingud, mis on tegevuse jätkamiseks vajalikud. Korralda eelmises firmas varade ümberhindamine, et need soodsa hinnaga uude firmasse tuua. Proovi võimalikult palju varasid maha kanda, et need tasuta uude firmasse tuua.

  6. Võta kaasa ainult parimad töötajad. Teistele ütled, et sorry - ei tulnud välja. Kui on kaebusi siis palun esitagu need oma tööandjale mis on likvideerimisel.

  7. Peagi selgubki, et likvideerida ei saa, sest ettevõttel on kohustused. Olgu peale, las läheb pankrotti. Niikuinii sul juba äri õitseb uues firmas.

Võib olla unustasin midagi, kuid sisuliselt on meil riiklikul tasandil eeskuju kuidas asju teha tuleks. Uurige ise täpsemalt.

Olulised märkused:

  • Antud loetelu on ajendatud Estonian Air’i juhtumist, kuid ei lähtu otseselt ja sisuliselt Estonian Air’i likvideerimisprotsessist. See on utreering.

  • Antud loetelu sisaldab ebaseaduslikke elemente ja seega kaasneb selle teostamisega palju juriidilisi ja majanduslikke probleeme. Riigifirmade eeskuju ei vabasta sind seaduse täitmise kohustusest.

  • Selle loetelu autor soovitab käituda eetiliselt ja seaduslikult. See tagab tegelikult pikaajalise edu ja õnneliku elu.

47 views
bottom of page