top of page
  • Writer's pictureAndro Kullerkupp

Vähem juttu ja rohkem tegusid!


Lihtne lahendus on Smartsheet

Kui sinu ettevõttes on probleemiks see, et koosolekutel kokku lepitud tegevusi ei viida ellu, siis oled üks ca 80% ettevõtetest kus esineb sama probleem. Ühe lahendusena asutakse koosolekuid protokollima, kuid peagi avastatakse, et protokolli kirja pandud ülesanded on ikka tegemata, sest koosolekul osalejad ei vaevu protokolli lugemagi. Miks peakski, kui just sai koosolekul kõigest räägitud, mõeldakse pahatihti.


Üheks lahenduseks on võtta kasutusele Smartsheet. See on kasutajasõbralik ja tõhus tööriist peaaegu igasuguse juhtimisinfo väljakutsete lahendamiseks. Kui koosolekul kokku lepitud ülesanded sisestada Smartsheeti siis need enam ei unune, sest süsteem tuletab ise ülesande täitjale ülesandeid meelde ja täitmata ülesannetest annab teada valitud isikutele.

Smartsheeti kasutuselevõtt on lihtne ja kiire eelkõige seetõttu, et oma ülesehituselt sarnaneb see Excelile. Mitmes ettevõttes oleme kõik kasutusel olevad Exceli tabelid viinud Smartsheeti ja saavutanud sellega keskse infosüsteemi koos automaatsete teavituste ja meeldetuletustega nii maja sees kui väljaspool. Lisaks võimaldab Smartsheet luua infoportaale (dashboard), kuhu koondatakse kõikidelt lehtedelt oluline info.

Enamikes ettevõtetes kus on jõutud sellisesse arengufaasi, et info ja projektide haldamiseks oleks vaja kasutusele võtta mingi tarkvara, saab olukorra lahendada Smartsheet’ga. Olen ettevõtetes juurutanud Smartsheet lahendused oma litsentsi all ja alles siis kui oleme veendunud, et sellest oli abi, otsustame kas ettevõte jätkab minu litsentsi all või ostab selle endale ise. Seega puudub risk, et ostetakse lahendus mis tegelikult ei toimi.


Smartsheeti eriti tugevaks eeliseks on see, et litsentsi hind ei sõltu kasutajate arvust. Ühe inimese litsentsi all saab töötada piiramata arv inimesi. Minu litsentsi all on üles seatud vähemalt 10 ettevõtte projektijuhtimise, tootmisjuhtimise, tulemusjuhtimise jms. lahendusi kus toimetab ca 600 inimest.


Oma litsentsi on ettevõttel vaja tegelikult alles siis kui ta soovib Smartsheeti kasutada ka ressursijuhtimiseks. Olen võimaldanud oma klientidel kasutada Smartsheeti tasuta, kuna uue ettevõtte lisamine minu litsentsi alla ei tekita mulle mingisugust lisakulu. Kui aga ettevõte soovib ikkagi oma litsentsi siis selle hind on alates 860 eur aastas. Võrreldes enamike arvestatavate juhtimisinfosüteemidega on see ikka väga soodne.


Kuna mul on aastatepikkune kogemus Smartsheet lahenduste juurutamises, siis saan kindlasti olla abiks igale juhile oma ettevõtte infosüsteemi tõhustamises. Igal juhul saan anda hinnangu kas teie probleemi lahendamisel oleks abi Smartsheet’st.


Siin näidisena üks põhimõtteline skeem müügijuhtimise infosüsteemi juurutamiseks:


Andro Kullerkupp

andro@vertex.ee

438 views
bottom of page